Over Pantar_Wie zijn wij_handen

Contract

Een arbeidscontract heet ook wel arbeidsovereenkomst. Hierin staan de afspraken tussen jou en je werkgever (Pantar).
In jouw contract staan jouw rechten en plichten. Het is belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn. Bijvoorbeeld hoeveel vakantie-uren je hebt, of je een proeftijd hebt en wat je salaris is.
Als je vragen hebt over je contract, ga dan naar je teamleider.

 

Tijdelijk contract
Als je nieuw bent bij Pantar, loop je eerst stage of je werkt op proef. Daarna krijg je een tijdelijk contract. Hoelang een tijdelijk contract duurt, is per persoon verschillend. Hoe lang jouw tijdelijke contract duurt, staat in jouw contract. Een tijdelijk contract heet ook wel tijdelijke arbeidsovereenkomst.

 

Ontwikkelbedrijf
Pantar is een ontwikkelbedrijf of een leer-werkbedrijf. Ook daarom werken we met tijdelijke contracten. Je bent bij Pantar niet alleen maar aan het werk. Wij helpen je om nieuwe dingen te leren die nodig zijn om te kunnen werken. Hier spreken we een bepaalde tijd voor af. Na deze tijd kan Pantar je geen nieuwe dingen meer leren. Dan moet je ergens anders heen om weer verder te leren.
Soms heb je bij Pantar al genoeg geleerd om op de gewone arbeidsmarkt te werken. Ook dan ga je weg bij Pantar.
Door de medewerkers die weg gaan, komen er weer plaatsen vrij. Pantar kan dan weer nieuwe mensen helpen om dingen te leren.

 

Verlengen tijdelijk contract
Tijdelijke contracten kunnen verlengd worden. Dit betekent eigenlijk dat je een nieuw tijdelijk contract krijgt als je vorige tijdelijke contract is afgelopen. Maximaal mag je 3x een tijdelijk contract hebben. Ook mag je niet langer dan 2 jaar op tijdelijke contracten werken. Pantar verlengt daarna het contract niet meer. Zo komen er weer plaatsen vrij voor nieuwe medewerkers die zich moeten ontwikkelen.


Tijdelijke trajecten bij Pantar
Vaak is van tevoren al afgesproken hoelang je bij Pantar mag werken. Dit heeft onder andere te maken met het soort traject waarmee je bij Pantar geplaatst bent. Een LKS-traject (loonkostensubsidie) duurt bijvoorbeeld maximaal 23 maanden. Dit heeft Pantar zo afgesproken met gemeente Amsterdam.
Je komt na deze 23 maanden niet in vaste dienst bij Pantar. Maar dat betekent niet dat we niet tevreden zijn over je! Je hebt dan bij Pantar genoeg geleerd om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten.

 

Vast contract
Een vast contract heet ook wel een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat jouw contract niet op een bepaalde datum afloopt. Het contract kan wel worden beëindigd. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of als je ontslagen wordt of zelf weg gaat.


(W)SW-indicatie
Veel medewerkers die al langer bij Pantar in dienst zijn, hebben een vast contract omdat ze een (W)SW-indicatie hebben. Medewerkers met een (W)SW-indicatie hebben altijd een vast contract omdat dat toen zo was afgesproken. Sinds 2015 komen er geen nieuwe mensen meer bij met een (W)SW-indicatie.

 

Bij sommige functies kunnen medewerkers na een tijdelijk contract wel een vast contract krijgen. Dit zijn uitzonderingen. Vaak gaat het om mensen die begeleidend of ondersteunend werk doen.