“Ik vind het mooiste aan ons werk dat we het vertrouwen krijgen van een klant.”

Pantar digitaliseert archieven Pels Rijcken

Meestal vindt archiefwerk plaats op de onderste etages of kelders van kantoren. Maar niet voor de Pantarmedewerkers die sinds deze week aan de slag gaan met het digitaliseren van 20.000 archiefdozen bij het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken. Zij kijken vanaf hun werkplek op de 7e etage uit over het Malieveld, en zien in de verte het Vredespaleis. “Ik probeer maar niet te veel naar buiten te kijken, het is zo ontzettend mooi!”, zegt Desire. Samen met haar collega’s Ervin en Irene én een gezonde dosis spanning, reisde ze vanochtend van Diemen naar Den Haag.

Kansen geven

De reis naar hier, daar heb ik me nog het meest zorgen om gemaakt”, vertelt Leo Voermans, hoofd facilities bij Pels Rijcken. “Zijn medewerkers bereid en in staat om dagelijks naar Den Haag te komen? Ik ben dan ook erg blij dat Pantar eigen chauffeurs kan inzetten voor het woon-werkverkeer. Zij gaan voor ons ook stukken rondbrengen van en naar thuiswerkende Pels Rijcken-collega’s door het hele land. Zo kunnen we hen in coronatijd nog beter bedienen.”

Leo kwam via de gemeente Amsterdam, een cliënt van het advocaten- en notarissenkantoor, in contact met Pantar. “Als kantoor proberen we zoveel mogelijk via onze eigen cliënten invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaat verder dan alleen de inkoop van papier of kantoormeubilair, het moet over mensen gaan. We willen kansen geven aan mensen voor wie werken minder vanzelfsprekend is. Dat past bij de maatschappelijke betrokkenheid van ons kantoor.”

Vertrouwen

Digitaliseren begint met opschonen. Ervin zit geconcentreerd de eerste dossiers te ontdoen van paperclips en nietjes. Ezelsoren worden teruggevouwen en memoblaadjes vastgeplakt. “Ik vind niks heerlijkers dan zelfstandig mijn ding te kunnen doen. Dat alles goed is ingescand en dat de klant tevreden is.”

Het is allemaal nog wat wennen met een nieuw scanapparaat en nieuwe software, maar inmiddels heeft Desire het eerste dossier door de scanner gehaald en is het officieel gedigitaliseerd. “Ik vind het mooiste aan ons werk dat we het vertrouwen krijgen van een klant. Ze vinden ons zorgvuldig en professioneel”, vertelt ze trots. Die professionaliteit viel Leo meteen op toen hij kennismaakte met Pantar. “Ze hebben me laten zien dat ze procedures en begeleiding belangrijk vinden. En ze begrijpen hoe belangrijk vertrouwelijkheid is voor ons.”

Pantar digitaliseerde al eerder archieven voor de Rechtspraak, ziekenhuizen en het Stadsarchief Amsterdam. Alle medewerkers hebben een VOG en geheimhoudingsverklaringen. En de afdeling voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Duurzame samenwerking

“Bij Pantar werken we graag samen met organisaties die naar social return kijken zoals Pels Rijcken dat doet. Waar het gaat om de mensen”, zegt Martien van der Vegt, afdelingshoofd retail en digitalisering bij Pantar.

“Met deze belangrijke digitaliseringsopdracht kunnen onze medewerkers zich verder ontwikkelen en mogelijk daarna een stap richting een baan op de reguliere arbeidsmarkt zetten. Ik hoop dat vandaag het begin is van een duurzame samenwerking.” Dat hoopt Irene ook. Zij had wel een wow-momentje toen ze voor het eerst in Den Haag kwam. “Het werk is hetzelfde als bij Pantar, maar het is hier zo’n mooie omgeving met prettige collega’s. Ik voel me hier nu al thuis!”

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Medewerker die technisch werk uitvoert

Technisch werk

Maak bij Gino niet de opmerking dat wie bij Pantar werkt weinig kan. Bij Tech vond Gino een rustige werkplek, zonder dat het saai is.