2018_Daan, Fons, Stefan en Halil_Terreinbeheer UvA bijgesneden

Lily bezorgt post voor PostNL

 

“Ik heb zes maanden werken met behoud van uitkering aangenomen. Inmiddels ben ik uit de bijstand! Via het UWV ben ik bij Pantar terecht gekomen. Bij het intake gesprek gaf ik aan wat ik nodig had aan begeleiding en wat mij leuk leek. De postbezorging sprak mij het meeste aan. Ik had al eerder rechtstreeks bij PostNL gesolliciteerd, maar een contract zat er niet in. Via Pantar bezorg ik 32 uur post op IJburg. Inmiddels ken ik de wijk goed en heb ik het erg naar m’n zin. Ik ben lekker buiten bezig. De wind neem ik voor lief, de volgende dag werk ik in een stralend zonnetje.”

“We verzamelen om 10 uur bij onze locatie op IJburg. Rond half 11 wordt de post gebracht en gaan we op pad voor onze eerste wijk. Na drie à vier uur – dat hangt af van de hoeveelheid post - is de eerste wijk klaar en komen we terug om de tweede lading post op te halen. De ene dag ben je wat langer onderweg, de andere dag wat korter. Flexibiliteit is hier belangrijk.”

“Vanaf mijn 16e heb ik veel geschreven. Voor de jongerenpagina van het Noord-Hollands Dagblad, scholieren.com, spunk.nl en Plug Out. Dat heb ik twee jaar gedaan. Toen bood ik al mijn columns aan, aan een uitgeverij. Het resultaat was mijn columnbundel ‘Liefs Lily’. Nu schrijf ik niet meer zo veel. Wie weet in de toekomst .”

“Twee jaar lang zocht ik naar een baan. Ik wilde graag werken. Maar solliciteren leverde bij mij paniek op. Ik voelde grote druk. Bij Pantar was het anders. Ik vond het best wel eng om aan het werk te gaan. Maar hier mag ik zenuwachtig zijn en zeggen als ik ergens moeite mee heb. Daardoor heb ik nu veel meer energie en een betere gemoedstoestand. Het geeft zelfvertrouwen. Mijn teamleiders houden alles goed in de gaten. Fijn dat ze op me letten.”