2018_Daan, Fons, Stefan en Halil_Terreinbeheer UvA bijgesneden

Vinnie groeit door

Vanaf zijn veertiende ging Vinnie niet meer naar school. Vinnie: “Ik was een beetje agressief, werd overal weggestuurd.” Een leerwerk-traject bij Stichting Herstelling was het gevolg; verschillende testen moesten uitmaken welke kant hij op zou gaan. Technische bouw was de uitkomst. Uiteindelijk kwam Vinnie terecht bij Pantar toen hij 17 jaar was.

 

“Mijn begeleiders wilde weten wat ik kon. Ik mocht mijn gang gaan. Mijn eerste klus was bij de mozaïekwerkplaats, daarna maakte ik houten meubels bij de Meubelwerkplaats. Het ging best goed. Dus mocht ik mee met verhuisklussen. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan het vervoer van de mozaïek-ballen op het Museumplein. Maar de zittende werkzaamheden was ik zat. Ik ging stage lopen bij terreinbeheer van de Universiteit van Amsterdam, locatie Roeterseiland. Prullenbakken legen en het terrein netjes houden, dat waren mijn taken.”

 

Sciene Park

“Op de locatie Science Park van de universiteit viel ik twee weken in, inmiddels zijn we twee jaar verder. Het gaat hartstikke goed. Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen. Ik neem het voortouw in de ploeg. Als er problemen zijn los ik het, samen met een collega, op. Ziekmeldingen en vrije dagen melden ze bij mij. Daarnaast werk ik natuurlijk mee. We bezorgen pakketjes in het gebouw, onderhouden het terrein, vervangen posters en maken de collegezalen netjes.”

 

Toekomst

“Ik heb hier een lekkere plek, het is vertrouwd. Gelukkig ontvang ik ook mijn eigen salaris, zodat ik mijn motor en auto kan onderhouden. En natuurlijk mijn zoontje. Daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor. Ik wil graag voorman worden. Daar volg ik nu een opleiding voor bij Pantar.”