Ellekes Keuken
Vandaag is het internationale vrouwendag. Een goede dag om een van Pantars gewaarde opdrachtgevers in de schijnwerpers te zetten. Dankzij bevlogen ondernemers als Elleke Palmen, kan Pantar mensen begeleiden in werk. Ellekes Keuken is een inspirerend verhaal over duurzaamheid, ondernemen en samenwerken.
Ambachtelijke kant-en-klaarmaaltijden en sauzen met aandacht voor ‘people and planet’, dat is waar Ellekes Keuken voor staat. Samenwerken met Pantar voor het etiketteren en inpakken van de glazen maaltijdpotten was voor Elleke Palmen een logische stap. “Ik wil ondernemen op zo’n manier dat iedereen er beter van wordt”
“Ik was op zoek naar iemand die voor mij de potten met kant-en-klaarmaaltijden kon etiketteren en voorzien van THT-data. Ik deed dat, ondersteund door familie en vrienden, zelf. Maar dat was echt niet meer te doen. Via andere ondernemers hoorde ik over de samenwerkingsmogelijkheden met Pantar. Als ondernemer vind ik het belangrijk dat er een klik is met de mensen en organisaties met wie ik samenwerk. Die klik is er met Pantar zeker! We moesten even aan elkaar wennen, het duurt toch even voor je zo’n grote organisatie als Pantar leert kennen. Maar ik kan nu wel zeggen dat de samenwerking echt lekker gaat.”
Zero waste
“Boeuf Bourguignon, Thaise Kip Curry, Bolognesesaus, zo maar wat voorbeelden van de kant – en klaar maaltijden die ik jaarlijks verkoop via slagers, supermarkten, delicatessenwinkels of rechtstreeks aan de consument op markten en online. Al onze maaltijden worden ambachtelijk bereid en we gebruiken verse duurzame groenten en kruiden. Onze heerlijke stoven worden bereid met antibiotica- en hormoonvrij vlees van het Limousin rund en de Gildehoen kippen.
Na ruim tien jaar als ondernemer in de foodsector is één ding voor mij essentieel: ik wil voedsel- én afvalverspilling tegengaan. Onze maaltijden zitten daarom in glazen potten en zijn ongekoeld een jaar houdbaar.”