“Dat komt de participatie en samenwerking uiteindelijk alleen maar ten goede.”

Terugkijken op de Week van de Participatie

Eerder deze maand was er, digitaal, de Week van de Participatie. De eerste editie van deze week bood 60 sessies waar meer dan 1.300 mensen zich op inschreven. Pantar deed mee met drie verschillende webinars die elk op twee verschillende tijdstippen werden gegeven.

Drempelloze doorstroom

In deze sessie bespraken Annemiek Beemsterboer van Pantar en Renata Wieringa van Cordaan dit project waarbij mensen met behoud van rechten kunnen doorstromen. Het project liep gedurende 2,5 jaar. Een belangrijk aandachtspunt bleken de verschillen in werkinhoud bij de leerlijnen en het verschil van niveau van de begeleidingsgraad, bij Cordaan is er 1 begeleider op 6, bij Pantar 1:30. Het project wordt verder geëvalueerd en vraagt goede communicatie. Dat laatste blijkt ook een kans. Waar Cordaan en Pantar, die beiden toch al decennia bestaan, in het verleden grotendeels als gescheiden werelden naast elkaar opereren, was dit project een manier om elkaar beter te leren kennen. Dat komt de participatie en samenwerking uiteindelijk alleen maar ten goede.

De kunst van het onwikkelen

In deze sessie van Tarek el Gamal (Hoofd Leren & Ontwikkelen) en Tobias van Rijn (Ontwikkelcoach) kwam met name de Pantar Ontwikkel Methodiek (POM) aan de orde. De basis hiervan is een ontwikkelkaart die inzicht geeft in de vaardigheden en competenties van een medewerker en twee maal per jaar wordt ingevuld door een teamleider. Dit werkdocument wordt samen ingezien en besproken en dient als plan voor een individueel ontwikkeltraject. Pantar vervult in dit proces de rol van reisleider naar bestemming, en wil daarbij zoveel mogelijk de regie geven aan de mens zelf om wie het gaat.

Week van de Participatie

Nieuw beschut in de praktijk

Beschut werk houdt rekening met wat iemand kan. Pantar, de gemeente Amsterdam en het UWV werken samen om tot een succesvolle praktijk te komen. In deze sessie bespraken Maaike Verburgh (Ontwikkelcoach bij Pantar) en Sylvia Kok (gemeente Amsterdam) hoe zij dat doen. Maaike Verburgh: ‘Een compliment aan de organisatie is hier echt wel op zijn plaats. Alles was tot de in de puntjes geregeld en liep gesmeerd. Naar aanleiding van deze sessie gaan we inventariseren hoe we verder gaan samenwerken en kunnen optrekken met andere organisaties.’

Digitaal netwerk

Wil je een presentatie teruglezen of een filmpje nog een keer zien? Alle presentaties, filmpjes en extra informatie zijn verzameld op de website: Bekijk alle presentaties. Van een aantal sessies maakten de organisatoren een korte impressie. In mei 2021 volgt de tweede editie van de Week van de participatie. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.

Sociale interesse kun je niet kopen

Na bijna 40 jaar teamleider te zijn geweest stopt Gerrit deze week met zijn werk bij Pantar. In die tijd heeft hij de organisatie zien veranderen van een sociale werkplaats naar een sociaal ontwikkelbedrijf.

Pantar en Groene bouwhekken: Mooie buurten en baankansen

Bouwplaatsen maken een buurt niet erg aantrekkelijk. Kale metalen hekken rondom machines en zand. Hoe anders is het achter Amsterdam CS. Waar 150 houten hekken met plantenbakken de bouwplaats langs het IJ opfleuren. Ze maken niet alleen de omgeving mooier. Maar zorgen ook dat Amsterdammers, voor wie het hebben van een baan niet vanzelfsprekend is, weer kansen krijgen.