2018_Reiniging Arena_MG_9801 bijgesneden

Algemeen directeur Pantar vertrekt per 31 mei

Aan de vooravond van de definitieve besluitvorming over de toekomst sociaal werk in Amsterdam en de inrichting van de koepel Sociaal werk wil hij zijn taken overdragen aan een opvolger die de toekomst van Pantar op lange termijn kan vormgeven.

 

Van Krimpen kijkt terug op vijf roerige en dynamische jaren bij Pantar. De Pantarorganisatie veranderde in vijf jaar van een traditionele Sociale Werkplaats naar een modern werkleerbedrijf waar verschillende groepen Amsterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt een passende ontwikkelplek vinden. Van Krimpen kijkt met veel plezier terug op zijn periode bij Pantar: “Pantar is een prachtige organisatie met gedreven mensen en betrokken klanten. Mijn beslissing was niet eenvoudig, maar ik gun Pantar dat er de komende jaren stabiel gebouwd wordt aan de veranderende organisatie . Daar heb je een leider voor nodig die een lange termijn commitment aan kan gaan”.

 

De start van de koepel Sociaal werk (naar verwachting medio 2018) markeert voor Pantar het begin van een nieuwe fase. Pantar is klaar voor een rol in de koepel, onder andere door de eigen Pantar-ontwikkelmethodiek waarin kwetsbare Amsterdammers de werkplek vinden die bij hun competenties en talenten past. Daarnaast is de bedrijfsvoering gemoderniseerd en werken steeds meer medewerkers bij reguliere werkgevers in en om Amsterdam. Pantar heeft zo een degelijke positie in de groep van Nederlandse Sociaal Werkbedrijven verworven, zoals ook blijkt uit de benchmark die in opdracht van de gemeente Amsterdam in 2018 door BMC is gedaan

 

"Rutger heeft in de afgelopen jaren enorm veel voor Pantar voor elkaar gekregen en de Raad van Toezicht waardeert het vele werk dat hij voor de organisatie heeft gedaan. Wij begrijpen zijn keuze en zijn hem erkentelijk voor de goede verstandhouding waarin wij afgelopen jaren hebben kunnen opereren. De Raad van Toezicht zal zich nu op korte termijn beraden over zijn opvolging", aldus Lodewijk de Waal, voorzitter De Raad van Toezicht van Pantar.