2018_Reiniging Arena_MG_9801 bijgesneden

Pantar ontvangt Amsterdam Made keurmerk

Voor de houten tafels met mozaïek die Pantar-medewerkers maken, mag Pantar het keurmerk Amsterdam Made voeren. Het betekent dat het product voldoet aan de criteria: creativiteit, duurzaamheid, innovativiteit, vakmanschap en zijn geproduceerd in de metropoolregio Amsterdam. Het doel van het keurmerk is om het productieproces binnen Amsterdam te stimuleren, iets wat met deze keurmerkproducten helemaal niet zo onwerkelijk is als het voor sommigen lijkt. 

Werk-leerbedrijf Pantar helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talenten en arbeidspotentieel te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Tijdens het werk ontwikkelen de makers zich en krijgen trainingen en opleidingen. Op deze manier kunnen zij weer een stapje dichterbij de arbeidsmarkt komen.

Stichting Amsterdam Made vierde afgelopen weekend het éénjarig bestaan van het Amsterdam Made keurmerk. Ter ere van deze gelegenheid werden er zes nieuwe producten met het Amsterdam Made keurmerk beloond. Er is nu aan drieëndertig producten een keurmerk uitgereikt.