“Door ons werk heeft de gemeente een toegankelijker archief en meer ruimte.”

Pantar afdeling Digitaliseren heeft 5000e bouwdossier verwerkt voor de gemeente Diemen

Bij de afdeling digitaliseren van sociaal ontwikkelbedrijf Pantar werken mensen die in een prikkelarme omgeving tot bloei komen. Papieren dossiers worden omgezet naar digitale files. Er werken zo’n 60 mensen, waarvan een derde gedetacheerd. De Gemeente Diemen is sinds 2021 klant geworden en liet duizenden bouwdossiers categoriseren.

Het project startte vorig jaar maart met twee collega’s. Later werd het team uitgebreid met nog eens twee collega’s. Na het categoriseren zijn de dossiers gescand bij de scanstraat van de gemeente Amsterdam en gecontroleerd. Het scannen van de documenten stuurt de Gemeente Diemen zelf aan, de controle lag weer bij de collega’s van Pantar.

‘Het was een pittig klus’, vertelt Pantarmedewerker Barbara. Met één dossier waren we ongeveer één uur kwijt. Alles is goed gegaan en de gemeente is tevreden. Daar ben ik trots op.”

De verwachting is dat eind dit jaar het gehele proces is afgerond. De samenwerking met de gemeente Diemen, verloopt goed. Richard Bosman, senior beleidsmedewerker vergunningen van de gemeente Diemen en projectleider voor dit project: ‘Het digitaliseren van het bouwarchief heeft verschillende voordelen. Het archief wordt ten eerste meteen goed geschoond. Archiefstukken kunnen sneller geraadpleegd worden en bovendien plaatsonafhankelijk (dus ook vanuit huis). Het is daarnaast eenvoudiger om in het bouwarchief te zoeken, voorheen moest dat altijd via een archiefmedewerker. Het papieren archief kan te zijner tijd vernietigd worden. Ik ben er trots op dat we samen met Pantar deze klus kunnen doen.’

Arjen Krale, teamleider Digitaliseren bij Pantar vult aan: ‘We hebben maandelijks overleg, ook kunnen we elkaar telefonisch altijd bereiken, onze voorvrouw heeft eens per week persoonlijk contact met Richard. We zijn heel blij om ook met de gemeente waar we gehuisvest zijn samen te werken. En door ons werk heeft de gemeente een toegankelijker archief en meer ruimte.’

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Medewerker die technisch werk uitvoert

Technisch werk

Maak bij Gino niet de opmerking dat wie bij Pantar werkt weinig kan. Bij Tech vond Gino een rustige werkplek, zonder dat het saai is.