“De samenwerking met Pantar is een mooi voorbeeld van social return.”

Diemense wethouders op werkbezoek bij Pantar

Donderdag 4 november gingen wethouders Jeroen Klaasse (sport) en Matthijs Sikkes-van den Berg (werk en inkomen en duurzaamheid) van de gemeente Diemen op werkbezoek bij Pantar. In de houtwerkplaats worden delen gemaakt van de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan in Diemen.

De nieuwe tribune, wandelementen, jassenhaken en andere meubels komen uit de houtwerkplaats van Pantar. De gemeente Diemen heeft bij de opdracht voor de Sporthal ‘social return’ verplicht gesteld. Daarvoor heeft aannemer Wind Design & Build samenwerking gezocht met Pantar.

Wethouder Sikkes-van den Berg: ‘De samenwerking met Pantar is een mooi voorbeeld van social return. Dat stellen wij als gemeente verplicht voor aannemers die een opdracht voor de gemeente uitvoeren. Daarmee willen we kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt betrekken bij de uitvoering van de opdrachten. We zijn zeer tevreden over de samenwerking van de aannemer en Pantar bij dit project. Al aan het begin van de uitvoering zijn zij samen gaan kijken welke mogelijkheden er voor Pantar waren. In de houtwerkplaats zagen we hoe dat vorm heeft gekregen.’

Wethouder Jeroen Klaasse: ‘We zijn onder de indruk van het werk van de mensen van Pantar. Hun bijdrage geeft de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan een extra lokaal tintje. De wandelementen heb ik laatst al op de wanden van de nieuwe hal in aanbouw gezien. Het wordt heel mooi. De planning is dat na de kerstvakantie in de nieuwe sporthal gesport kan worden, dan kan iedereen zien wat er bij Pantar gemaakt is.’

Foto: Gerrit Alink.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit initiatief? Wil jouw organisatie ook bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en invulling geven aan social return? Meer weten? Neem dan contact met ons op via verkoop@pantar.nl. Of lees meer over ‘social return’ en de mogelijkheden op: Sociaal ondernemen – Pantar.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Medewerker die technisch werk uitvoert

Technisch werk

Maak bij Gino niet de opmerking dat wie bij Pantar werkt weinig kan. Bij Tech vond Gino een rustige werkplek, zonder dat het saai is.