UvA en HvA en sociaal werkbedrijf Pantar hebben woensdag 18 september de verlenging van hun samenwerking gevierd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, in aanwezigheid van oa 40 Pantarmedewerkers, leden van de Raad van Toezicht van Pantar, leden van het College van Bestuur van UvA en HvA en gemeente Amsterdam ondertekenden de organisaties in het Wibauthuis een nieuw convenant voor de komende 5 jaar. Ook werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen UvA, HvA, de gemeente Amsterdam en Pantar getekend.

Van fietscoach tot zaalbeheerder
UvA en HvA bieden al vijf jaar werkervaringsplaatsen voor rond de honderd Pantar-medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken vooral in functies voor het facilitaire bedrijf van de universiteit: als fiets- en rookcoaches, pantrymedewerkers en zaalbeheerders. Teamleiders van Pantar begeleiden deze medewerkers op verschillende locaties en helpen ze in hun ontwikkeling. Wil van Zijl, clusterhoofd Facility Services UvA: “Het bieden van werkervaringsplekken past goed bij ons als opleidingsinstituut. Wij zijn een mooie proeftuin te kijken of mensen het aankunnen om ze daarna door of uit te laten stromen. Het succes ligt in de persoonlijke matching en de begeleiding van Pantar. Het is zo mooi om te zien dat mensen trots zijn op hun werk. Wij hebben er enorm gemotiveerde werknemers bij gekregen die bergen werk verzetten.”

Succesvolle samenwerking
De samenwerking van beide organisaties is vooral gericht op de begeleiding van mensen naar reguliere arbeid. Het nieuwe convenant is een voortzetting van de succesvolle samenwerking. De organisaties willen samen zoveel mogelijk medewerkers laten groeien naar een reguliere baan op de arbeidsmarkt. Hoewel dat laatste niet altijd eenvoudig is, hebben de afgelopen jaren 123 medewerkers via een werkervaringsplek bij UvA en HvA een passende baan gekregen. Pantar-directeur Lex de Boer: “Pantar zorgt voor passend werk Amsterdammers bij wie dit niet vanzelf spreekt dat dit vinden. Deze samenwerking biedt veel mensen een kans dat te laten lukken. Zo bouwt Pantar samen met de UvA en HvA aan een inclusieve stad.”

UvA en HvA en Pantar vieren verlenging samenwerking