Headerfoto_Brug Amsterdam_Pantar

Lex de Boer nieuwe algemeen directeur Pantar

Leer- en ontwikkelbedrijf Pantar krijgt per 1 december Lex de Boer als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Rutger van Krimpen op. De Boer maakt de overstap van de Drentse en Groningse woningcorporatie Lefier, waar hij sinds 2012 directeur-bestuurder was. Pantar is erg blij met deze ervaren en maatschappelijk gedreven bestuurder.

Pantar ondertekent nieuw Amsterdams Taalakkoord

Eline van Weelden, manager HR, heeft vrijdag 7 september namens Pantar het nieuwe Amsterdams Taalakkoord ondertekend. Hiermee verbindt de organisatie zich als één van de 22 ondertekenaars aan de doelstelling om laaggeletterdheid tegen te gaan.  

Marcel Suijkens interim directeur bij Pantar

Met het vertrek van directeur Rutger van Krimpen en de komst van de sociaal werkkoepel heeft de Raad van Toezicht de topstructuur van de organisatie opnieuw bekeken.

Doorstromen zonder drempels

 Doorstromen vanaf het werkleerbedrijf naar zorg en andersom? Dat gaan Pantar en Leerwerkbedrijf Cordaan vanaf 15 juni samen mogelijk maken met het project ‘Drempelloze doorstroom en terugstroom’. Gerda van der Meer, directeur werk- en dagbesteding bij Cordaan en Rutger van Krimpen, directeur bij Pantar, hebben dit onlangs samen afgesproken.

Algemeen directeur Pantar vertrekt per 31 mei

Algemeen directeur Rutger van Krimpen (64) van Pantar heeft besloten zijn functie per 1 september neer te leggen, zijn laatste werkdag zal 31 mei zijn. Van Krimpen gelooft dat voor Pantar een nieuwe fase start die hij, gezien zijn leeftijd, niet meer met de organisatie kan afronden.

 

 

 

Het belang van matching en begeleiding in het werk

Esther Pieters, manager Matching, vertelt in een interview in de Elsevier bijlage 'Leven met een beperking' over het belang van matching en begeleiding en de rol van Pantar hierin.

Cedris lanceert tentoonstelling met ‘Tijdmachine’ - gemaakt door Pantar

Onlangs lanceerde Cedris en SBCM een tentoonstelling over de geschiedenis en toekomst van sociale werkgelegenheid met een 'Tijdmachine' gemaakt door Pantar.

Kijken naar de kracht

“Wij weten goed welk werk past bij medewerkers en passen waar nodig de werkzaamheden aan onze mensen aan, zodat we ze kunnen opleiden en verdere ontwikkelstappen kunnen laten maken."

UvA en Pantar samen succesvol in toepassen Participatiewet

Ruim 60 kansarme jongeren en arbeidsgehandicapten maakten het afgelopen jaar een stap in hun ontwikkeling via het gezamenlijke werkleerbedrijf van Pantar en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Pantar ontvangt Amsterdam Made keurmerk

Voor de houten tafels met mozaïek die Pantar-medewerkers maken, mag Pantar het keurmerk Amsterdam Made voeren.