2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

“Ik wilde hier eerst niet werken, nu word ik er juist gelukkig van”

Virginia Benschop is hartelijk en vrolijk. Ze werkte eerst bij een vastgoedonderneming als bouwkundig ingenieur. Toen kreeg ze een burn-out en belandde in de bijstand. “Ik wilde eerst niet bij Pantar werken. Nu word ik er juist gelukkig van.”

 

Burn-out

Virginia moest als ingenieur 24/7 bereikbaar zijn voor haar oude werkgever. “Het werd te veel en ik kreeg een burn-out. Ik belandde in de bijstand en solliciteerde vaak. Maar ik was te oud of te duur. Toen kon ik bij Pantar werken via de Participatiewet van de gemeente Amsterdam, anders zou mijn uitkering ingekort worden.”

 

Voorliedenopleiding

Virginia werkte eerst in de postkamer en bij Transport. Nu volgt ze de Voorliedenopleiding. Ze loopt stage bij ‘Ik werk! Gemeente Diemen & Ouder Amstel’ en begeleidt statushouders die vrijwilligerswerk doen. Martijn Nieveen is haar teamleider: “Virginia is heel slim en krijgt mensen op een natuurlijke manier mee. Als ik er niet ben vervangt ze me volledig.”

 

Loslaten

Virginia: “Soms denk ik nog commercieel. Ik vond luxe leven belangrijk. Door mijn terugval en de steun van mijn gezin weet ik dat je het leven ook anders kunt leven. Bij Pantar voel ik het vertrouwen in elkaar. Soms zie ik dat iemand tegen een burn-out aan zit. Dan zeg ik ‘neem een time out’. Ik denk dat mensen vaak te veel werk oppakken en niet loslaten. Totdat er iets ergs gebeurt en je wel moet.”

 

Gelukkig

Hoe kijkt ze terug op de afgelopen jaren? Virginia lacht: “Toen ik de opleiding tot bouwkundig ingenieur volgde, zei ik altijd ‘ik wil nooit voor de gemeente werken, want daar denken ze anders.’ Pantar werkt veel samen met de gemeente, maar ik weet nu dat het zo mooi is om hier te werken! Mensen zijn heel collegiaal. Ze zorgen echt voor elkaar. Dat maakt me gelukkig.”

Virginia Benschop