2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

Als alles weer schoon is, ga ik met een tevreden gevoel naar huis

“Als ik thuiskom van mijn werk bij de Stopera heb ik een voldaan gevoel. Ik voel me beter dan toen ik thuis zat, dan ging de wereld soms aan me voorbij.” Bescheiden maar ook met een zekere trots vertelt Ricardo over de grote stappen die hij dit jaar heeft gemaakt.

 

Sleutel 13

“In januari ben ik gestart op de fietsenwerkplaats van Pantar via een consulent van de gemeente. Deze koppelde mij vervolgens aan een jobcoach. Door persoonlijke omstandigheden had ik al best een lange tijd niet gewerkt. Dus ik ben gestart in een arbeidsfit traject om weer terug te komen in een werkritme. Thuis zitten is geen optie voor mij. Ik wil lekker bezig blijven, dan gaat de rest vanzelf en heb ik geen tijd om veel na te denken.

Ik wist niets over het repareren van fietsen, maar inmiddels weet ik er alles van.  Nu kijk ik om me heen in Amsterdam naar alle fietsers en denk regelmatig; die kan wel een sleutel 13 gebruiken!”

 

Tevreden

Inmiddels heeft Ricardo een dienstverband bij Pantar. Hij werkt als schoonmaker bij de Stopera. Dit is gelukt doordat hij tijdens het traject weer een werk- en dagritme wist op te bouwen.  Het werken bij de Stopera bevalt Ricardo zeer goed. Deze zomer mag hij meer uren gaan werken en krijgt hij een contract voor een langere periode. 
“Er is hier een fijne sfeer en de teamleider van Pantar geeft me veel vertrouwen. Al na één week inwerken mocht ik zelf aan de slag. Volgens mij doe ik het best goed, er zijn geen klachten. Als ik mijn werk op tijd af heb en zie dat alles er weer netjes en schoon uitziet dan ga ik met een tevreden gevoel naar huis. Ook al zou je dat misschien niet verwachten van een 21-jarige Amsterdamse jongen.“

 

Energie

“Ik ben best trots op mezelf dat het me lukt om elke werkdag om vijf uur ‘s ochtends op te staan, niet moe ben en meer energie heb dan vroeger. Ik heb periodes gekend dat ik geen zin meer had in de dag. Nu heb ik na een werkdag nog energie over om te gaan skaten, te schrijven of met vrienden in het park te hangen.”

Ricardo Koen