2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

Arbeidsfittraject: Kickstart

Met Kickstart doen jongeren 3 maanden werkervaring op. Een jobcoach of jobhunter van de gemeente Amsterdam begeleidt ze ondertussen bij het zoeken naar werk op de arbeidsmarkt. “Mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten, mezelf verder ontwikkelen en op mijn eigen benen staan” zijn volgens Instroomcoördinator Liz Pelupessy veelgehoorde motivaties.

 

Van de bank af

Het belangrijkste doel is voorkomen dat jongeren die arbeidsfit zijn thuis op de bank belanden. Bij Pantar krijgen ze een tijdelijke arbeidsplek om arbeidsfit te blijven en werkervaring op te doen. De verwachting is dat dit de kans op een baan op de arbeidsmarkt vergroot.

 

Mooie kans

Pantar en de gemeente Amsterdam werken sinds september 2017 samen aan Kickstart. “Het idee is ontstaan tijdens een gezamenlijk overleg met W&R. Dit is een goed voorbeeld waarbij Pantar samen met de gemeente ideeën uitwerkt en mooie kansen aan jongeren biedt,” aldus instroom-coördinator Loes van Geffen.

 

UVA en de Post

“Er zijn inmiddels meer dan 15 jongeren gestart waarvan 2 jongeren in dienst zijn gekomen bij Pantar: iemand bij de UvA en iemand bij de Post,” vertelt Loes van Geffen. Verreweg de meeste jongeren stromen door naar een baan buiten Pantar. Het gaat vooral om jongeren die net van school komen of niet direct een baan vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Zo werkt het

Jobcoaches kunnen jongeren aanmelden bij onze afdeling Instroom. Na een intake- en plaatsingsgesprek start de jongere bij een zelfgekozen werkplek, zoals terreinbeheerder bij de UvA, schoonmaker bij de Stopera of postbezorger bij PostNL. Ook kunnen ze drie maanden lang kennismaken met verschillende werkplekken.

 

Reacties “Door het Kickstart traject weet ik beter wat ik wel en niet leuk vindt in een baan. Ik heb veel geleerd, en de teamleiders op de werkvloer waren aardig.” “Een goede werksfeer is belangrijk. Menselijke benadering en respect voor elkaar. Dit zorgt voor een positieve blik op werk. Werk moet leuk zijn!” Gerrit van Cutsem, teamleider.

 

 

 

Gerrit van Cutsem, teamleider