2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

Bëtuls eerste salaris

Via haar hulpverleners van Mentrum kwam Bëtul Tasci (48) bij Pantar terecht. Na een voorbereidend traject van zes maanden kon zij blijven. Bëtul: “Ik heb wel geprobeerd een baan te zoeken, maar ik werd niet aangenomen. Één uur in de week deed ik vrijwilligerswerk in de bibliotheek, maar verder zat ik thuis. Dat wilde ik niet meer. Naast schoonmaken en televisie kijken deed ik niets. Thuis ga ik piekeren en daar word ik ziek van. Nu heb ik ’s avonds iets te vertellen aan mijn man als ik thuis kom.”

 

Bëtul begon bij de afdeling Productie van Pantar. Brieven in enveloppen steken en inpakwerkzaamheden gingen goed. Ze leerde er veel van. Maar waar zij zich het meest in ontwikkelde was in de omgang met mensen. “Voorheen sprak ik bijna niemand. Daarom was het spannend om weer onder de mensen te komen. Het ging meteen heel goed, ik heb aardige collega’s. En ik heb eindelijk een eigen salaris. Ik hoop dat ik in de toekomst mijn eigen ziektekostenverzekering kan betalen. Verder wil ik graag wat sparen.”

 

Als Bëtul vertelt over het feit dat zij zelfstandig naar Pantar reist, straalt ze. “Voorheen probeerde ik dat niet. Ik heb eerst proefgedraaid met hulp van Mentrum. Het was heel spannend, maar nu kan ik zelf met bus! Het is beter voor mij om iets te leren.”

 

Toekomst

Teamleider Tom Veerman: “Samen met Bëtul gaan we kijken welke plek binnen Pantar het beste bij haar past. Aan de hand van de ontwikkelkaarten – onderdeel van de Pantar Ontwikkel Methodiek (POM) – hebben we een goed beeld van haar ontwikkelpunten. Inmiddels kan zij goed met collega’s omgaan en zou een plek bij bijvoorbeeld de UVA om pantry’s schoon te maken heel goed passen.”