2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

Het woord is aan: Jaap Weijenberg

Jaap Weijenberg is Manager Begeleiden en Detacheren, Afdeling Werk en re-integratie, Gemeente Amsterdam

 

“De Koepel Sociaal werk gaat door! Het sterke partnerschap met Pantar dat we al jaren hebben, biedt veel kansen. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis, maar het mooie is dat we daar samen altijd weer een oplossing voor vinden. Dit maakt ons juist sterker.”

 

Koepel Sociaal werk

Op 14 maart heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met de inrichting van de Koepel Sociaal werk in Amsterdam. In de koepel, onder regie van de gemeente, werken sociale ondernemingen, maatschappelijke organisaties, aanbieders van dagbesteding, zorginstanties en de gemeente samen om zoveel mogelijk burgers met een arbeidsbeperking aan duurzame, passende banen te helpen. Pantar heeft een belangrijke rol in deze koepel.

  

Partners

Pantar is al jaren een partner van de gemeente Amsterdam in de toeleiding naar werk van kwetsbare Amsterdammers. Dankzij deze jarenlange ervaring met de Sociale Werkvoorziening is er veel expertise aanwezig bij Pantar. De gemeente maakt daar graag gebruik van als die specifieke expertise of infrastructuur niet binnen de gemeente beschikbaar is. Misschien goed om te zeggen is dat de gemeente alle re-integratieactiviteiten in eigen beheer uitvoert tenzij.

 

Goede samenwerking

Voor dat laatste hebben wij de afgelopen jaren een goede samenwerkingsrelatie opgebouwd. Of het nu gaat om kwetsbare jongeren, werkzoekenden met een arbeidsbeperking, mensen die aangewezen zijn op beschut werk of de uitvoering van grotere projecten als de Werkbrigade. Samen met de deskundige mensen van Pantar komen we verder.

 

Altijd een oplossing

Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis: daar waar mensen samenwerken, ontstaat ook wel eens een misverstand. Het mooie is dat daar altijd weer een oplossing voor gevonden wordt en dat we met elkaar in gesprek blijven op alle niveaus. Dit maakt ons partnerschap sterker.

 

Doorbemiddeling

Pantar denkt mee met de doorbemiddeling van werknemers met verminderde loonwaarde. En we zijn samen constructies aan het maken met andere bedrijven om de proefplaatsing tijdens het dienstverband van Pantar al invulling te geven, zodat medewerkers aansluitend aan hun dienstverband bij Pantar, bij het volgende bedrijf aan de slag kunnen en geen WW hoeven aan te vragen.

 

Mooie initiatieven

Daarnaast ontstaan mooie initiatieven voor gemeenschappelijke werving en informatie voorziening. Vanuit de intensieve samenwerking ontstaat ook steeds meer begrip en bewondering voor wederzijdse werkwijze. Met elkaar staan we voor de uitdaging om de veranderende regelgeving soepel te laten landen. 

Ik zie dan ook veel kansen om samen te werken ten dienste van kwetsbare Amsterdammers die graag aan het werk willen.

 

Jaap Weijenberg, Manager Begeleiden en Detacheren, Afdeling Werk en re-integratie, Gemeente Amsterdam