2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

UvA/HvA & Pantar: leren werken in een dynamische omgeving

Werkervaring opdoen bij een grote werkgever die midden in de maatschappij staat? Waar er ruimte is voor ontwikkeling en waar je in contact komt met (internationale) studenten en gasten?
De Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam (UvA/HvA) en Pantar bieden mooie werk- en ontwikkelplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat klein begon met een aantal klussen, is uitgegroeid tot een breed aanbod aan werkplekken binnen de UvA/HvA.
 

 

Dynamische werkplek

Bij de UvA/HvA gebeurt veel en het werkaanbod is dus ook heel divers. Terreinbeheerders zorgen voor een nette omgeving rond de gebouwen. Fietscoaches zijn verantwoordelijk voor het goed plaatsen van fietsen door studenten en gasten. Maar ook binnen de gebouwen van de UvA/HvA is er genoeg werk. Zo zorgen medewerkers van Pantar dat collegezalen klaar zijn voor presentaties en houden service-medewerkers de gebouwen schoon.
Het werk is heel divers, maar wat alle werkplekken met elkaar gemeen hebben is dat medewerkers de ruimte krijgen zich in hun eigen tempo te ontwikkelen en een vak te leren. Onder deskundige begeleiding van teamleiders en voorlieden van Pantar, die zorgen voor een ontspannen en veilige werkomgeving. Raldi Beentjes, teamleider Pantar bij de UvA: ‘Het leuke van werken bij de UvA is dat er op één werkplek, vier verschillende werksoorten zijn. Voor ieder wat wils. Past de ene werksoort niet, dan proberen we het binnen een andere.’

 

Ontwikkeling

Nieuwe kandidaten starten op de locatie Roeterseiland. Iedereen stroomt op zijn eigen niveau in en krijgt de kans om door te groeien naar verschillende functies binnen UvA/HvA op verschillende locaties zoals Wibautstraat en Sciencepark. In de eerste periode wordt samen met de kandidaat in kaart gebracht wat de mogelijkheden en ontwikkeldoelen zijn. Persoonlijke aandacht en focus op ontwikkeling staan voorop. Kandidaten staan er niet alleen voor. Ze krijgen een buddy die ze wegwijs maakt in het werk en elke werkdag wordt gezamenlijk gestart en afgesloten.
Bij de UvA/HvA werken kandidaten in een dynamische omgeving waar fouten maken mag, waar wordt geleerd en mensen ontdekken waar hun mogelijkheden liggen voor de toekomst.

 

UvA/HvA en Pantar, een mooie samenwerking met veel mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kan het werk bij de UvA/HvA het begin zijn van een route naar passend betaald werk, binnen of buiten Pantar.

 

Heb je een medewerker of kandidaat voor wie werken bij de UvA/HvA een mooie stap zou kunnen zijn? Neem contact op met de afdeling Instroom en bespreek de mogelijkheden.