2018_Maduro, Dylan, Luigi, Emilia en Khalid (geen extern)_Fietscoaches UvA 8 bijgesneden

Weetje: Doorstromen naar passend werk bij een social firm

Pantar en Milieuwerk gaan samenwerken om de doorstroom van medewerkers naar een social firm te verbeteren. Het vinden van een passende plek met behulp van de Pantar Ontwikkelmethodiek wordt nu voor het eerst extern ingezet.

 

Pantar Ontwikkelmethodiek

Met de Pantar Ontwikkelmethodiek (POM) worden medewerkers gestimuleerd zich te ontwikkelen naar passend werk. Het doel is om talenten van medewerkers maximaal tot bloei te laten komen binnen hun mogelijkheden.

In de methodiek wordt zowel naar de medewerker als de werkzaamheden gekeken. Mogelijkheden en de ontwikkeling van een medewerker worden vastgelegd en ook het niveau van het werk wordt bepaald. 

 

Milieuwerk

Voor het eerst gaat Pantar de POM gebruiken in de uitstroom van medewerkers naar social firms. Samen met Milieuwerk gaat Pantar de doorstroom van medewerkers naar passend werk verder professionaliseren.

David Jansen en Carlo van de Hilst van Milieuwerk en Tobias van Rijn van Pantar hebben hierin belangrijke stappen gezet. Zo zijn de werkzaamheden bij Milieuwerk in kaart gebracht.  Welke competenties moeten medewerkers hebben om het werk bij Milieuwerk goed uit te kunnen voeren? Die competenties en criteria legt Pantar naast de medewerkersprofielen die uit de POM komen. Als dit matcht kan Milieuwerk een mooie vervolgstap zijn. Zo zorgt de Pantar Ontwikkelmethodiek voor een goede doorstroom van een medewerker naar passend werk bij een social firm.

Doorstromen naar passend werk bij social firm