2018_Leanda, Cor, Eddy, Marinus en Annet_Groen Oosterpark bijgesneden

Liander over Pantar

Medewerkers van Pantar demonteren sinds 2013 oude elektrameters die vrijkomen uit het netwerk van Liander. Zij werken bij hen op locatie in Amsterdam.  Willem Molenaar, Servicemanager Rest & Afvalstromen van Liander, vertelt over de samenwerking met Pantar.

 

Gemotiveerd

“De samenwerking gaat uitstekend. Medewerkers zijn trots op wat ze doen en laten dit ook merken. Je hoeft ze niet te motiveren en zitten echt op hun plek bij ons. Met de teamleider en het afdelingshoofd van Pantar werk ik prettig. Het maandelijks overleg is ontspannen en over het algemeen zijn er geen problemen. Zijn er toch zaken die niet gladjes verlopen, dan kan ik er het volste vertrouwen in hebben dat dit wordt opgepakt.”

 

Ontwikkeling

“Ons doel van het werk bij Liander is niet alleen om medewerkers elektrameters te laten demonteren, maar ook een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Een belangrijk speerpunt van Pantar. Er mogen jaarlijks vier medewerkers bij Step2Work

-een re-integratie programma van Liander- een opleiding of cursus volgen. Bijvoorbeeld voor een heftruck certificaat, Nederlandse les of een Microsoft Office opleiding.”

 

MVO

“Medewerkers van Pantar dragen bij aan ons streven naar circulariteit. Schone grondstoffen als aluminium, koper, messing en ijzer kunnen rechtstreeks naar onze metaal verwerker HKS-Pothuizen. Jaren geleden vroeg ik aan onze metaalverwerkers wat ik met de oude elektrameters kon doen in lijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen- en duurzaamheidsdoelstellingen. Uiteindelijk waren zij destijds de partij die mij een voorstel deden om de samenwerking met Pantar te zoeken. Gelukkig maar. Met de kennis van nu, zou ik tegen andere bedrijven willen zeggen; gewoon doen, en heb vertrouwen, willen is kunnen!”