2018_Leanda, Cor, Eddy, Marinus en Annet_Groen Oosterpark bijgesneden

Sanquin over Pantar

“Ik probeerde het gewoon”


Ronald Meijer, afdelingshoofd Verpakken bij Sanquin: “Ruim 15 jaar geleden werd ik benaderd door Pantar over het detacheren van medewerkers voor eenvoudige werkzaamheden. Deze werkzaamheden werden in die tijd uitgevoerd door ‘hooggeleerde’ uitzendkrachten. Maar ik wilde het graag proberen met Pantar. We begonnen met een kleinschalig inpakproces. Dat is uitgebreid, er werkt inmiddels een groep van veertien Pantar-medewerkers bij ons. Veel van het inpakwerk is tegenwoordig geautomatiseerd, maar het gaat juist om samengestelde pakketten; de productverpakkingen voor de patiënt.”

Kritische afdeling
“Sanquin verzorgt de bloedvoorziening in Nederland, produceert geneesmiddelen uit plasma, maakt bloedgroep- en immuun reagentia en doet wetenschappelijk en diagnostisch onderzoek. Vanzelfsprekend een organisatie met veel regels en procedures. Daarom zijn alle medewerkers GMP (goede manier van produceren) gecertificeerd. Ze moeten weten waar ze mee bezig zijn. Ze krijgen allemaal les over hygiëne, het product, procedures en bedrijfsregels. Dit wordt ook getoetst.


Verpakken is de meest kritische afdeling binnen onze organisatie, dus het is van groot belang dat iedereen de werkwijze goed kent. Als we in de kleedkamer de beschermkleding aan doen, wordt er ook goed op mij gelet. “Ronald, zit je oor wel onder het mutsje?” hoor ik dan. Het is leuk om te zien dat medewerkers zo opgaan in hun werk.”


Begeleiding
“Ik werk veel samen met Eric Sehlhoff, de teamleider van Pantar. Hij zorgt voor het reilen en zeilen van de medewerkers. Zoals de personele bezetting, ARBO aangelegenheden en de Poortwachter procedure. Het is mijn eerste aanspreekpunt en hij voert gesprekken met medewerkers als dat nodig is.
Maar als opdrachtgever is het ook heel belangrijk om goede begeleiding te bieden aan de medewerkers. Hierdoor benut je hun capaciteiten. Er zitten altijd mensen in de groep die meer kunnen dan je denkt. Petra is een prachtig voorbeeld. Zij werkte via
Pantar hier, maar kon veel meer werkzaamheden aan, dus kreeg zij stapje voor stapje meer trainingen en meer verantwoordelijkheid. Inmiddels is ze bij ons in dienst en ze heeft ons vertrouwens nog nooit beschaamd.”

Meer info over groepsdetachering Bel 020 41 68 000
Het is leuk om te zien dat medewerkers zo opgaan in hun werk Ronald Meijer, afdelingshoofd Verpakken bij Sanquin